De Bond is ook ...

  Op de site van Gezinsbond Nationaal vind je nog meer info over de voordelen en diensten, waar je als lid gebruik kan van maken.

 

  De sites van de Gezinsbond Oost-Vlaanderen en van het gewest Gent bieden je info over de activiteiten in de regio.

 

 

Via het Vlaams Woningfonds kan je goedkoper een lening afsluiten voor de aankoop van een woning; voor aanpassingswerken of voor nieuwbouw.
Het kent hypothecaire leningen toe aan gezinnen met minstens één kind voor nieuwbouw, aankoop van een woning, verbouwingswerken, en in uitzonderlijke gevallen voor de terugbetaling van hypothecaire schulden en de aankoop van een bouwgrond. Gezinnen in bepaalde steden kunnen bij het Vlaams Woningfonds terecht voor een betaalbare en degelijke huurwoning. De huurprijs is laag en er is een sociaal assistent(e) die de gezinnen begeleidt bij de moeilijke administratieve formaliteiten.

top

  Als je wil sporten, dan zit je bij de Gezinssportfederatie (GSF) goed, want deze sportieve dochter van de Gezinsbond biedt een waaier aan sportmogelijkheden voor elk lid van het gezin! Met maar liefst 400 aangesloten sportclubs en 30.000 aangesloten sportievelingen is GSF uitgegroeid tot één van de grootste recreatiesportfederaties in Vlaanderen, die bovendien erkend is door het BLOSO. Het voornaamste streefdoel van de Gezinssportfederatie is gezinnen aanzetten tot een zinvolle en gezonde sportbeoefening.

 

 

Gezinsvakantie-Familiatours - de reis- en vakantieorganisatie van de Gezinsbond - biedt vakanties aan leden aan binnen een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Gezinsvakantie-Familiatours biedt verschillende vakantieformules aan in binnen- en buitenland: hotels, bungalows, vakantiewoningen, chalets en appartementen, groepsreizen per autocar, vliegtuigreizen, enz.

In België beschikt de Gezinsbond over 2 eigen vakantiecentra: De Bosberg in Houthalen en  Reigersnest in Koksijde.

 

  Crefi vzw is een landelijk erkende jeugddienst. De activiteiten willen het creatief en muzisch spel en spelen in het algemeen promoten en bevorderen via  vakanties en cursussen.Zij ziet haar kernopdracht in het stimuleren en ontwikkelen van een speelse en creatieve houding. Het is belangrijk dat iedereen zijn ideeën meebrengt, iedereen meedenkt, meespeelt en meedoet. Crefi stimuleert zo de participatie in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Crefi wil kinderen en jongeren unieke kansen bieden om samen met anderen op ontdekking te gaan naar nieuwe horizonten en uitdagingen waarin de eigen leefwereld en die van anderen elkaar vinden.

top

  Klasse is een veelluik: vier tijdschriften die het ministerie uitgeeft en elke maand gratis verspreidt bij leerkrachten, ouders en leerlingen. Bijhorende websites die een onlosmakelijk deel van het project vormen. Elke Klasse heeft een specifieke doelgroep en leidt een eigen leven. Toch worden er voortdurend verbanden gelegd. Elk thema (drugs, studiekeuze, leren leren, agressie...) vraagt immers een specifieke benadering van alle betrokkenen.

 

  Open Haard vzw biedt hulp aan kinderen en hun gezin in nood. Een kind of jongere wordt, omwille van een moeilijke situatie thuis, tijdelijk aan een pleeggezin toevertrouwd. Dit gebeurt in opdracht van een verwijzer. In samenwerking met de verwijzer, de ouders, de jongere en het pleeggezin, worden er afspraken gemaakt over de duur en het verloop van het verblijf in het pleeggezin. Zodra mogelijk keert de jongere terug naar huis.

 

 

Hier vind je informatie over wat pleegzorg is, wie in pleegzorg opgevangen wordt, wat er van pleegouders verwacht wordt, hoe pleegzorg georganiseerd is. Pleegzorg is zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen die niet thuis kunnen wonen of zelf geen thuis kunnen maken. Het gaat om vrijwillige pleeggezinnen die samen met de steun van een dienst voor pleegzorg een thuis willen bieden aan kinderen, jongeren en volwassenen of er samen met hen één helpen maken.

 

  Site van de gemeente Oosterzele

top

  Download hier de cursus digitale fotografie (pdf 5,4 MB)

 

  Download hier onze dessertrecepten (pdf, 150 kb)

 

 

gezinsvakantiegezinsvakantie