diensten

Gezinsbond Scheldewindeke biedt je deze diensten aan:

Lid worden

Voor 35 euro per jaar kan je lid worden van de Gezinsbond.

Als lid krijg je om de veertien dagen onze gezinskrant 'De Bond', met informatie over de bondsactiviteiten in jouw buurt en je geniet van alle voordelen en diensten die de Gezinsbond aanbiedt.
Om lid te worden, kan je terecht bij de verantwoordelijke van jouw plaatselijke bondsafdeling of bij de ledendienst in Brussel op nummer 02-507 88 88 of via ledendienst@gezinsbond.be. Je kunt je ook lid maken via het aanvraagformulier op de site. Je vult alle gegevens nauwkeurig in. Eens je op verzenden klikt, wordt jouw aanvraag behandeld door onze Ledendienst.

Naar aanleiding van een geboorte bieden we je een gratis lidmaatschap aan en dit op voorwaarde dat je nog nooit lid was (betalend of gratis) van de Gezinsbond. Het gratis lidmaatschap is eenmalig en geldt als kennismaking met de organisatie. Bij iedere geboorte ontvang je ook gratis ons tijdschrift Brieven aan jonge ouders.

 

Jonge gezinnen

De Gezinsbond wil ouders ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. Daar spelen wij met ons diverse aanbod graag op in.

Op de vormingsavonden voor grote groepen worden diverse thema’s aangesneden. Deskundige sprekers onderhouden je over die kleine en grote opvoedingsvragen waar je als ouder wel eens wakker van ligt. Momenteel zijn 'Luister nu eens naar mij' en 'Onze kinderen veilig online' de belangrijkste. Je kan ook kiezen voor een theaterstuk door en over pubers.

Voor wie liever leest over opvoeding en al wat daar bij komt kijken hebben we het geschreven aanbod. De Brieven aan Jonge Ouders maken ouders met kinderen tot drie jaar wegwijs. Wie tieners in huis heeft kan wellicht even op adem komen na het lezen van BOTsing. Algemene opvoedingsthema’s komen ook permanent aan bod in de gezinskrant De Bond. Zin gekregen in lekker leesvoer? Op de website kun je alvast enkele artikels (her)lezen.

Ook online vind je heel wat interessante info over opvoeden. Wie zich graag op het wereldwijde web waagt, kan zich laten leiden door onze selectie links.

 

 

top

Kortingskaarten NMBS

De Gezinsbond reikt jaarlijks ongeveer 250.000 kortingskaarten uit aan gezinnen met drie of meer kinderen, waarmee ze van een korting op het openbaar vervoer van de N.M.B.S. en bij de Lijn kunnen genieten. Je kunt de kortingskaart rechtstreeks aanvragen bij een plaatselijke afgevaardigde.

Sinds eind 2006 is er een nieuw reglement van kracht waardoor meer gezinnen van de korting op het openbaar vervoer kunnen genieten. Alle kinderen die in jouw gezin geboren werden (ook indien overleden) tellen mee. Kinderen met een handicap van 66 procent tellen dubbel. Naast gehuwden mogen nu ook samenwonenden met drie of meer kinderen een kortingskaart aanvragen.

Binnenkort komen weer sommige van de "kortingskaarten openbaar vervoer" op vervaldag. Dat is zo voor de 18 tot 25-jarigen (geboren tussen 1988 en 1994) en voor de 12-jarigen (°2000).
De wijkverantwoordelijke komt begin december zeker langs voor vernieuwing.
Voor de +18-jarigen is er een attest van inschrijving in een onderwijsinstelling of een attest kinderbijslag nodig. Vraag er naar bij de hogeschool of universiteit.

Voor zij die nog nooit een aanvraag voor kortingskaarten deden, en er toch recht op hebben (vanaf 3 kinderen), stuur gerust een mail naar de verantwoordelijke kortingskaarten, Régine . Zij bezorgt jullie de nodige formulieren.

 

 

Kinderoppasdienst

De Gezinsbond beschikt over een uitgebreid net van plaatselijke kinderoppasdiensten. Dankzij deze diensten kunnen jonge ouders familiale verplichtingen nakomen, boodschappen doen of eens gezellig een avondje uit.
Een babysit van de Gezinsbond is goed opgeleid en verzekerd. De 800 kinderoppasdiensten zitten verspreid over heel Vlaanderen. Dat geeft jou als ouder de mogelijkheid om dicht in je buurt een babysitter te vinden.
De plaatselijke afgevaardigde geeft je graag de gegevens van de geselecteerde kinderoppasser in jouw omgeving door.

 

Spaarkaart

De elektronische gezinsspaarkaart is de getrouwheidskaart van de Gezinsbond. Je kan er dagelijks mee winkelen, sparen en kopen bij meer dan 4000 Vlaamse handelaars. Wanneer je  iets aankoopt, krijg je een korting van 5% op jouw gezinsspaarkaart. De gezinsvriendmelijke handelaar plaatst die met zijn terminal op je kaart. 
Jaarlijks ontvang je 2 bonnenboekjes. Bij afgifte van een bon bij de deelnemende handelaars loopt deze korting op tot 10%. 
Heb je 20 euro bij elkaar gespaard? Dan gebruik je dit als 'geld' tijdens je volgende aankoop bij één van de vele aangesloten handelszaken. Per afname van 20 euro maak je trouwens kans om schitterende prijzen te winnen met de jaarlijkse tombola.

Gezinsbond Zottegem heeft een nieuw verkooppunt voor NMBS-passen (KeyCard, Go Pass, Rail Pass), GSM-kaarten en bioscoopcheques.
Optiek Claeys, Heldenlaan 14, 9620 Zottegem.
Open alle dagen van 9 u tot 12u30, en van 14 u tot 18u30, zaterdag tot 18 u.

Wie zijn oude gezinsspaarkaart nog heeft en denkt dat er nog geld staat op de chip, kan dit controleren via de website Gezinsbond.
Doorklikken op "nog een vraag over je vroegere gezinsspaarkaart".
Het kaartnummer intikken en het saldo komt tevoorschijn.

Heb je sedert oktober 2013 al een verrichting gedaan, dan werd je saldo automatisch omgezet en hoef je je dus geen zorgen te maken.
Wil je het saldo weten van je nieuwe "online portemonnee", dan kan dit bij een handelaar die gezinskorting geeft, of ook via de website Gezinsbond , maar dan doorklikken naar "mijn gezinsbond".

Handelaars Standaard Boekhandel, Scapino, Schoenen La Créa, Kleding Kameleon, Chris Decor.

top

Grootouders- en Seniorenactie


De Gezinsbond informeert gezinnen in verschillende levensfasen. De Grootouders- en Seniorenactie (GOSA) heeft hierbij haar eigen opdracht. GOSA richt zich tot gezinnen van wie de kinderen de deur uit zijn, maar wil er uiteraard ook zijn voor gezinnen waarin een kleinkind verwacht wordt. GOSA heeft een zeer ruim doelpubliek met een veelheid aan vragen en wensen. In nagenoeg alle gewesten zijn er voor ouderen gezellige ontmoetings- en ontspanningsmomenten, sportieve (club)activiteiten, vakantiemogelijkheden én gerichte vormingskansen.
Als grootouder actief zijn in de Gezinsbond houd je fit!